19 Temmuz 2012 Perşembe

İlanlarınızı Bekliyoruzzz

"Benimde bahçeyle ilgili işim var ve tanıtım yapmak istiyorum" mu diyorsunuz ? Öyleyse buyurun...:) Günlük sadece 1 dolara ilanlarınızı blogumuzda yayınlayalım.Yapmanız gereken tek şey firmanızın logosunu bize yollayın ve bizimle temasa geçin, sesinizi birlikte duyuralım...

11 Temmuz 2012 Çarşamba

Peyzaj Dünyası ----> Ilgın

Latince ismi "Tamarix Gallica" olan Ilgın peyzaj tasarımlarınız için ideal form oluşturabilir.Mayıs aylarında beyaz ya da pembe salkımlar halinde çiçek açar.Yaprakları tüysü ve hafif görünüşlüdür.Kışın yapraklarını döken Ilgın, bol güneş sever ve soğuklara dayanıklıdır.Tuzlu su ortamında da yaşayabilmektedir.
Tuzlu su ağacın yapraklarını canlı tutmaktadır.Kurak topraklarda da yaşayabilmektedir.Peyzaj bitkisi için idealdir.Özellikle de bahçelerde süs ağacı olarak yetiştirilebilmektedir.


Yıl boyunca yeşilliğini koruyabilmektedir. Ilgın ağacı kökünden sökülmekle ya da kesilmekle yok olmamaktadır.Bir süre sonra yeniden yeşerebilir.

8 Temmuz 2012 Pazar

Balkonlara Yaz Geldii :)

Evlerimiz kadar onların da güzel olmaya hakları var.Belki de yaz aylarında ev çok vakit geçireceğimiz yerler "BALKONLAR". Benim balkonum çok küçük zaten zor sığıyoruz demeyin!Sizin içinde muhteşem önerilerimiz var.Neler mi? 


Balkon tavanlarınıza takacağınız küçük bir aparatla saksılarınızı dilediğinizde bir zincir veya ip yardımıyla sarkıtabilirsiniz."Peki ben hangi bitkileri yetiştirebilirim?"diyorsanız, hayal dünyanızın kapılarını açın.. neden sizinde rengarenk bahçeleriniz olmasın?



---------------> Kahkaha Çiçeği















----------------> Arap Yasemini


Kurdela çiçeği ve hedera sarmaşığı yeşillik sevenler için idealdir.Balkonum dar fakat balkon demirlerim çiçekle sarıp sarmalansın istiyorum diyorsanız arap yasemini, yıldız çadırı, kahkaha çiçeği ve yasemin önerilerim arasında.Şimdii geriye tek bir şey kalıyor.Kahvenizi alın ve kendi yarattığınız manzaranızın karşısında yudumlayın, bol keyifler :)


----------------> Yasemin










---------------->Yıldız Çadırı

4 Temmuz 2012 Çarşamba

Sardunyalar Açar....

Rengarenk balkon süsleri :) İlk görüşte, adını ilk duyduğumda balkonlar gelir aklıma.Narin yapısı onu özel kılanlardan biri belkide.Doğrudan güneş istemeyen bu narin çiçek kış aylarında 11- 12 'C nin altındaki sıcaklıklardan hoşlanmaz.Aşırı soğuktan ve susuzluktan dikkatle korunmalıdır.(Boşuna narin dememişiz :))Yazın ise en az haftada iki kez düzenli olarak sulanmayı ister.Sulamalar aynı ölçüde ve aynı zamanlarda olursa değmeyin keyfine :) Önemli hususlardan biri de bitkinize oda sıcaklığında su verin ( ki bunu bütün bitkiler için öneriyorum), soğuk çeşme sularını kesinlikle vermeyin!Saksılarınızı sürekli değiştirmeyin.


Eğer sardunyanızı birden ikiye ve daha fazlasına çoğaltmak istiyorsanız köklerinden ayırma yöntemiyle çoğaltabilirsiniz.








3 Temmuz 2012 Salı

Bahçede moda var :)


Artık her tarza uygun bahçe malzemeleri bulmak mümkün.Mümkün demişken birlikte bu tarzlara bir göz atalım ne dersiniz? :)








Rengarenk, desen desen eldivenler, tulumlar, önlükler ve daha fazlası moda artık bahçelerde :)

2 Temmuz 2012 Pazartesi

İşte Size Peyzaj -->Pampas otu ve Fırça Çalısı :)

Kabul, en başta isimleri itici gelse de aslında onlar dikkat çekici.Ortak özellikleri dayanıklı oluşları.Şimdi kısaca özgeçmişlerine göz atalım :)



Pampas otu : Sıcağa ve kurağa oldukça dayanıklı bir bitkidir.Püskül görünümlü keskin kenarları en dikkat çekici özelliklerindendir.Yaprakları herdem yeşil kalmayı başarır.Işığı çook seven pampas otu ılıman iklim bölgelerinde rahatlıkla yetiştirilebilirler.Her tür toprakta yetiştirilebilir ancak, iyi havalanan kumlu toprakları severler.
Peki bu bitkiyi nerelerde kullanabiliriz? Çit bitkisi olarak idealdir.Ayrıca çim üzerine dikilerek hoş bir etki yaratılabilir :)










Fırça çalısı :Kuraklığa ve su baskınlarına dayanıklı olan fırça çalısı, soğuğa pek dayanıklı değildir.Bol bol güneşlenmeyi seven bu bitkinin düzenli sulanmasıyla çiçek verimi de artar.Peyzaj açısından oldukça değerlidir.
Peki nerelerde kullanabiliriz?Çit olarak kullanılabileceği gibi, balkon süslemeleriniz içinde idealdir.Park ve bahçeler içinde kullanımı uygundur.

twitter...

bahceone artık twitter da :) @bahceones adresinden bizleri takip edebilirsiniz...

Renk Topları ORTANCALAR...

Masa süslemelerinden, bahçelere sığmayan rengarenk hayatlar..Nam-ı değer gölge kraliçesi :)
Tamda tahmin ettiğiniz gibi konumuz "Ortancalar".Karşımıza çıkmadığı ortam, an yok gibi...Bir de sırrı var bu çiçeklerin, istediğiniz rengi elde etmeniz için yapmanız gereken ufak tüyolar vereceğim şimdi sizlere.İşte bunlardan birkaçı....

Ortancanız için serin ve gölgeli ortamlar oluşturun.Yaz için ekim yapmak istiyorsanız bu işlemi Nisan-Mayıs aylarında yapmanız en uygun zamandır.Peki bunları nerede bulabilirim diyorsanız çok kolay, evinizin yakınındaki marketten tutun da fidanlıklarda hatta pazarlarda bile bulabilirsiniz.Yetiştirmesi kolay bakımı kolay demiştik ya haftada bir kez suyunu verdiğiniz zaman değmeyin ortancanın keyfine :) Son bir tüyo da benden size eğer masmavi ortancalar elde etmek istiyorsanız, ortancanızın toprağına demir karışmanız yeterli.Şimdiden kolay gelsin :)