14 Mayıs 2013 Salı

Goji Berry

Dünya'da Goji Berry veya Wolf Berry diye bilinen fakat ülkemizde pek bilinmeyen nam-ı değer Kurt Üzümü..

Goji küçük yumuşak meyveleri olan 1700 yıl boyunca Tibet'te üretilen çalı formunda bir bitkidir.Tibetliler yüzlerce yıldır gojiden yaptıkları ilacı böbrek ve karaciğer tedavisinde kullandılar.

Goji meyvesi sulu ve tatlı bir meyvedir, tadı yaban mersini ve kirazın arasında bir lezzettedir.Parlak kırmızı meyveleri lezzetlidir.Aynı zamanda yapraklarından çay yapılarak da tüketilebilir.B vitamini yönünden oldukça zengin bir meyvedir.


taze soğanın faydaları..

Mevsimlerden bahar olunca her sebze-meyvenin tazesini yemenin zamanı geldi.Sizde benim gibi illaki tazesi olacak diyorsanız evinizin bir köşesinde küçücük bir saksı içerisinde muhteşem sebzeler yetiştirebilirsiniz.

 Bugünkü yazımızda benim de soframın baştacı olan taze soğanın faydaları ve hakkında efsanevi hikayesini paylaşacağım sizlere..

Önce faydalarını sayacak olursak;iilk olarak her yeşil sebzede olduğu gibi yeşil kısımları bolca C vitamini içermektedir.Beyaz kısmında ise A vitamini bulunmakta.Soğanda bulunan Adenozin isimli madde pıhtı oluşumunu önleyerek kalp krizlerinin de önüne geçilmesine yardımcı olur.Vücut direncini arttırdığı gibi aynı zamanda ödem söktürücü ve kan şekerini düşürücü etkisi de bulunmaktadır.

Peki ya hiç zararı yok mu derseniz,her şeyin fazlası zarar diyerek bir iki uyarı da bulunmak isterim.Çiğ soğan kötü nefes kokusuna neden olmaktadır.Aynı zamanda şişkinliğe ve mide gazına neden olabilir.

Rivayete göre Büyük İskender ordularını savaş için güçlendirmek adına soğanla beslermiş.Ve tarih boyunca,şifacılar soğanın kellikten tutunda enfeksiyonlara karşı iyileştirmekteki gücüne inanmışlardır...